Bungalow Texel en de RondeOmTexel

Geplaatst door op apr 22, 2015

Texel is met recht trots op zijn RondeOmTexel, de grootste catamaranrace TER WERELD. Traditiegetrouw wordt hij in de maand juni gehouden, dit jaar op zaterdag de 6e, inmiddels alweer de 38ste editie (in 2010 werd de race afgelast!).

Historie

De jaarlijkse regatta vindt zijn oorsprong in het jaar 1977. Toen besloten Martin van der Wal en Henk Koopman, leden van de Kustzeilvereniging Westerslag met een Hobie Cat 16 het eiland rond te zeilen, een tocht van ca. 100 kilometer. Toen dit spannende avontuur, waar veel stuurmanskunst en zeilinzicht bij kwam kijken, een groot succes bleek, werd het idee geboren er een jaarlijks terugkerend festijn van te maken. En zo geschiedde… in 1978 ging de eerste catamaranrace van start met 84 boten (68 daarvan haalden de finish). Een duitser, Sigi Lachs, won de race.

Groots Evenement

Was die allereerste catamaranrace eigenlijk bedoeld als prestatietocht, de enthousiaste en bloedfanatieke deelnemers maakten er uiteraard een spannende wedstrijd van. Een traditie was geboren. Er zijn zelfs races geweest met 900 boten, omdat dit echter te gevaarlijk werd is dat aantal nu ‘beperkt’ tot zo’n 500 deelnemende boten. Ongeveer de helft daarvan zijn professionals van over de hele wereld, de andere helft zijn recreatieve zeilers. De honderden boten zorgen voor spectaculaire plaatjes, het evenement trekt dan ook ook jaarlijks zo’n 20.000 toeschouwers

Inschrijven

Inschrijven kan via de website www.roundtexel.com. Start en finish zijn bij strandpaviljoen Paal 17 (uitgeroepen tot beste strandtent 2014!).

Blijf  na het beleven van dit fantastische spektakel lekker het weekend slapen , en boek voor de AANBIEDINGSPRIJS van 299,- de bungalow! (Ex lakenpakketten en toeristenbelasting. Huis in  zaterdag na 15 uur, vertrek maandag 8 juni voor 10.)

Reageer