Op Texel vindt u een uitgebreid aanbod aan restaurants. Van snelle hap tot Michelinster, en alles wat daar tussen zit. Slechts enkele van onze favorieten:

Restaurant ’t Pakhuus, Haven 8, Oude Schild. Eet je ergens lekkerder vis?

Taveerne de 12 Balcken, Weverstraat 20, Den Burg. Een begrip op Texel. Dit sfeervolle eetcafé onderscheidt zich door zijn ruime keuze aan speciaalbieren.

Bij Jef, Herenstraat 34, Den Hoorn. Je bent niet zomaar lid van Les Patrons Cuisiniers. Jef wel, en terecht!! Zijn Michelinster dubbel en dwars waard. Leuk detail is dat het restaurant gevestigd is in een oude pastorie.

Strandpaviljoen Paal 17 aan het strand van De Koog (strandopgang achter Ecomare). Niet voor niets uitgeroepen tot beste strandpaviljoen van 2014!

Boerderij Restaurant Catharinahoeve, Rozendijk 7 Den Burg. Gelegen aan een van de populairste fietsroutes van Texel, ligt dit sfeervolle familie restaurant. Bij de rietgedekte boerderij is een een gratis speeltuin, pannenkoeken en a la carte eten, het kan allemaal. ook hebben zij arrangementen voor grote groepen.Wees op tijd, dan kunt u een aperitiefje drinken bij de open haard!

Eetcafe De Rog, Kikkertstraat 28 De Cocksdorp,  is een begrip op Texel. Een knus restaurant in het midden van de hoofdstraat van De Cocksdorp met een heerlijk terras aan de voorzijde, maar ook aan de achterzijde. Daarvandaan kijkt u uit op een prachtig natuurgebied. Druk bezocht, reserveren bij dit restaurant is aanbevolen!

Strandpaviljoen Kaap Noord Volharding 4 De Cocksdorp ligt op  het noordelijkste puntje van Texel, en heeft een adembenemend uitzicht op onder andere Vlieland en de ‘hippiesteiger’ van de veerpont naar het buureiland (dagje doen!!). Een ongedwongen, gemoedelijke sfeer, fijne kaart en… het hele jaar open.

Restaurant De Smulpot, Binnenburg 5 Den Burg ligt recht tegenover de grote kerk. Strijk neer op ‘het gezelligste terras van Nederland’ voor een heerlijke lunch, of  ‘s avonds in het sfeervolle restaurant.

En niet te vergeten: Texel Culinair, een jaarlijks terugkerend event waarbij bijna elk Texels restaurant van betekenis zich presenteert met zijn lekkerste hapjes.